ANDrenthe

Inschrijving Bloemrijke Akkers 2022 gestart

Bloemrijke Akkers wordt mogelijk gemaakt door deelnemende gemeenten in Drenthe en de Provincie. De projectleiding is in handen van Agrarische Natuur Drenthe. Deelname aan dit project is niet exclusief voor AND leden. Iedereen in Drenthe met een beschikbare grondoppervlakte tussen de 0,25 hectare en 0,50 hectare mag meedoen.

Doel

Het doel van Bloemrijke Akkers is om stuifmeel en nectar te bieden op momenten dat de natuur dit zelf minder geeft. Daarnaast vinden niet alleen insecten hun weg naar deze akkers, maar ook vogels en wild, zoals reeën en hazen.
U dient de Bloemrijke Akker tot in het (volgende) voorjaar te laten staan en pas dan mag de akker weer bewerkt worden. Daarnaast is het belangrijk dat de Bloemrijke akker wordt ingezaaid op een zicht locatie.

Via het aanmeldformulier kunt u zich opgeven voor het project. Deelname vindt plaats op volgorde van binnenkomst van het aanmeldingsformulier en de compleetheid daarvan, waarbij deelnemers van voorgaande jaren voorrang hebben.
U kunt minimaal 0,25 hectare en maximaal 0,50 hectare opgeven. De vergoeding voor het project is €450,- per 0,50 hectare inclusief 5 kilogram zaaizaad.

U kunt zich via het aanmeldformulier op onze website inschrijven voor het project Bloemrijke Akkers 2022

flowers-1000
facebook twitter