ANDrenthe

Janneke Vedder geeft stokje door aan Rick Reijerse

Gebiedscoördinator Janneke Vedder van Agrarische Natuur Drenthe (AND) neemt per 1 september na drie jaar afscheid van de organisatie. Ze wordt adviseur ecologie bij Bureau Bakker in Assen. Haar collega Rick Reijerse neemt haar taken dan over als coördinator voor de aandachtsgebieden water en droge dooradering.

Janneke: ‘Ik was eigenlijk nog niet klaar bij AND, maar met de overstap naar een andere baan komen er weer andere uitdagingen op mijn pad. Bij Bureau Bakker ga ik als adviseur met de inhoudelijke kant van ecologie aan de slag. Ik ga adviseren over hoe je beheer van terreinen ecologisch verantwoord kunt uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan golfbanen. Ook buiten de natuurterreinen liggen kansen en het is leuk die te benutten. Een deel van mijn werk heeft trouwens ook te maken met agrarisch natuurbeheer.’

Rick: ‘Ik werk nu een half jaar bij AND en ken Janneke al langer vanuit landelijke bijeenkomsten voor collectieven. We hebben een goede klik en had veel zin om samen met haar als directe collega aan de slag te gaan.
Ik doe de coördinatie voor het aandachtsgebied water en daar komt droge dooradering nu bij. Dat aandachtsgebied ken ik vanuit mijn vorige werk bij het collectief Natuurrijk Limburg, het is leuk dit verder te ontwikkelen. Het valt mij op dat dit in Drenthe meer is ingekaderd via het provinciaal beleid.‘

Andere rol
Janneke: ‘Ik heb zin in mijn nieuwe baan. Het betekent dat ik te maken krijg met nieuwe ecologische onderwerpen. Wat agrarisch natuurbeheer betreft krijg ik een andere rol, die van adviseur.
Ik zal het contact met de boeren missen. Als gebiedscoördinator heb ik dit altijd zeer gewaardeerd. Boeren hebben hart voor hun bedrijf en voor de natuur. Daarom was deze keuze voor mij een lastige afweging.

Bestuur en collega's wensen Janneke veel plezier in haar nieuwe baan.

Janneke en Rick
Janneke Vedder geeft het stokje per 1 september door aan Rick Reijerse.
facebook twitter