Henk Brink zit samen met zijn vrouw en zoon in maatschap op een gemengd bedrijf van akkerbouw, pluimvee en melkvee. Henk wil het agrarisch natuurbeheer verankeren in het landschap en de samenleving. ‘’Ik vind agrarisch natuurbeheer belangrijk. Daarmee kunnen we iets leveren wat de maatschappij van ons vraagt. Dit kan alleen als er ook een boterham verdient wordt, de boeren een duurzame vergoeding ontvangen en landbouwgrond in handen van de landbouw blijft. Ik zal mij gaan inzetten voor een duurzame economische landbouw.’’
Jan is penningmeester van de Coöperatie “Agrarische Natuur Drenthe” U.A. Zijn portefeuille bestaat uit: administratieve organisatie, ICT (databeheer en privacy), planning & control en de financiële control van projecten. Hij is al zijn hele werkzame leven actief als accountant en administratieconsulent voor agrarische bedrijven in Zuidoost-Drenthe. Als bedrijfsadviseur voor Flynth Accountants komt hij bijna dagelijks bij boeren om de boekhouding door te spreken.
Jappie beheert als bestuurslid de portefeuilles ontwikkelen AND-kenniscentrum NIL (natuurinclusieve landbouw). Tevens is hij vanuit de melkveehouderij betrokken bij natuurinclusieve landbouw. “De natuur is gewoon mooi en agrarisch natuurbeheer vind ik bijzonder mooi om te doen. Je kunt er als ondernemer ook niet onderuit en er is altijd wel een hoekje in te passen.”
“Agrarisch natuur- en landschapsbeheer komst steeds nadrukkelijk in beeld op de route naar een toekomstbestendige landbouw. Het werken aan een perspectief volle duurzame en economisch gezonde landbouw spreekt mij als akkerbouwer aan. Agrarische natuurverenigingen kunnen daarbij een belangrijke sleutelrol vervullen als schakel tussen de samenleving en de boer.”
“Als boer en burger kan ik erg genieten van alles wat in het buitengebied leeft, groeit en bloeit. Met Agrarisch natuurbeheer kunnen we de diversiteit vergroten, bijdragen aan een vitale landbouw en ook Drenthe nog mooier maken. Daar wil ik graag aan meewerken.”
''Om me heen zie ik het sentiment ten aanzien van agrarisch natuurbeheer veranderen. In de melkveehouderij worden steeds vaker duurzaamheidseisen gesteld ten behoeve van het maatschappelijk belang. Via nieuwe melkstromen doen steeds meer veehouders hieraan mee. Zo is het ook met het stelsel agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Ik vind het belangrijk dat ook het ANLb kan dienen als onderdeel van de bedrijfsvoering, waarbij het een concurrerend en structureel rendement oplevert. In mijn ogen zal alleen dan een bijdrage aan natuur en landschap mogelijk zijn. Zo houden we Drenthe, met zijn prachtige diversiteit aan landschap en natuur, mooi en aantrekkelijk. Als bestuurslid wil ik mij hier graag voor inzetten.''