ANDrenthe

AND steunt leden in stikstofdossier

De agrarische sector kent heftige tijden. De veelbesproken stikstofkaart van Minister Christianne van der Wal met regionale doelen voor stikstof heeft veel onrust veroorzaakt. Daarbij geeft de beloofde brief van Minister Henk Staghouwer geen richting voor de toekomst van agrarische ondernemers. Dit alles heeft geleid tot boosheid en frustratie bij boeren en tuinders in heel Nederland. Het geeft ook voor onze leden teleurstelling en onzekerheid. Het AND-bestuur begrijpt dit. Wij keuren het ingezette proces af.

Het bestuur pleit voor een actieve aanpak “samen met de agrarische sector”. We zijn content met de wijze waarop de Provincie Drenthe heeft gereageerd. Als AND-bestuur willen we een helder signaal afgeven en steun uitspreken aan onze leden. AND zet zich in voor agrarisch natuurbeheer, waarbij landbouw en biodiversiteit elkaar versterken. AND is volop bereid om haar werkwijze, deskundigheid en  ervaring in te zetten voor de agrarische sector.

Een groot deel van aanstaande maatregelen en activiteiten vanuit het Nationaal Programma Landelijk Gebied voor klimaat, stikstof, waterkwaliteit en landschap zal een plaats krijgen op agrarische gronden. Het bedenken, vastleggen en samen met agrariërs registreren van deze maatregelen en activiteiten is ons werk. AND staat dicht bij de boer én de praktijk. AND kan zowel de individuele boer als een groep van boeren ondersteunen, faciliteren en begeleiden. AND wil een actieve rol spelen in gebiedsprocessen als boeren en partijen, zoals provincie, waterschappen en gemeenten, daar om vragen. We zijn een krachtige organisatie.

Dat is waar wij voor staan.

Bestuur Agrarische Natuur Drenthe,

Henk van ’t Land (voorzitter)

Koos Flinkert (secretaris)

foto kruidenrijke akkerrand Noordenveld
facebook twitter 
Email Marketing Powered by MailPoet