Nieuws

Regiodeal en Agenda BBB sluiten goed op elkaar aan

Regiodeal en Agenda BBB sluiten goed op elkaar aan

Drentse Agenda Boer, Burger en Biodiversiteit als basis voor inzet middelen Regio Deal Natuurinclusieve landbouw: initiatieven zijn welkom

Op 1 oktober is er een bestuurlijk akkoord gegeven op de Agenda Boer, Burger en Biodiversiteit (Agenda BBB) als basis voor de uitvoering van de Regiodeal Natuurinclusieve landbouw in Drenthe. Met de middelen uit de Regio Deal kan een start worden gemaakt met de Agenda BBB.

Het doel van deze eerste fase is om te komen tot een Actieprogramma als basis voor verdere uitvoering van de Agenda BBB. Daarnaast blijven de betrokken partijen ook zoeken naar aanvullende financieringsbronnen voor het behalen van de doelstellingen en toekomstige uitvoering van de Agenda BBB.

Initiatieven zijn welkom! Deadline: 30 november

Voor de verkenning van de invulling van het Actieprogramma zijn wij opzoek naar Drentse initiatieven en projecten die aansluiten op de gestelde doelen in de Agenda BBB. U bent van harte welkom om u te melden als uw initiatief aansluit bij de 8 doelen uit de Agenda BBB. Hierbij zal ook gekeken worden op welke manier het initiatief gefinancierd kan worden, bijvoorbeeld uit de Regiodeal Natuurinclusieve landbouw. Initiatieven kunnen zich tot 30 november melden bij Alie Alserda van adviesbureau Weusthuis en Partners, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zal dan contact met u opnemen voor het verdere traject. Ook voor meer informatie over de Agenda BBB en kunt u contact opnemen met Alie Alserda van Weusthuis en Partners.

De Agenda BBB is een samenwerking tussen LTO Noord, Agrarische Natuur Drenthe, Natuur en Milieufederatie Drenthe, Drents Agrarisch Jongeren Kontakt, Het Drentse Landschap, Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Drenthe en Natuurmonumenten. De Agenda is in het voorjaar van 2019 vastgesteld en is te downloaden via: (Agenda Boer, Burger en Biodiversiteit)

Doel van de Regio Deal Natuurinclusieve landbouw is om in de drie noordelijke provincies samen met alle betrokken partijen en in een gebiedsgerichte aanpak te komen tot een economisch sterke landbouwsector, die bijdraagt aan de biodiversiteit, aan een gezonde bodem en een gevarieerd en (be)leefbaar platteland. Voor meer informatie over de Regiodeal Natuurinclusieve landbouw klik hier.