Bloemrijke Akkers 2023

Bloemrijke Akkers 2023

Bloemrijke Akkers 2023

In 7 gemeentes in Drenthe is het weer mogelijk om mee te doen met het project bloemrijke akkers. Het doel van het project Bloemrijke Akkers is om stuifmeel en nectar te bieden op momenten dat de natuur dit zelf minder geeft. Het zaadmengsel is op basis hiervan samengesteld. Daarnaast vinden niet alleen insecten hun weg naar deze akkers, maar ook vogels en wild, zoals reeën en hazen.

Heeft u een zichtlocatie beschikbaar tussen de 0,25 en 0,5 ha en wilt u deze inzaaien met een bloemrijkmengsel en daarmee een bijdrage leveren aan biodiversiteit? Geef u dan op via onderstaand aanmeldformulier. Deelname vindt plaats op volgorde van binnenkomst van het aanmeldingsformulier en de compleetheid daarvan, waarbij deelnemers van voorgaande jaren voorrang hebben.

Voorwaarden

  • U heeft tussen 0,25 en 0,5 ha beschikbaar op zichtlocatie
  • Bloemrijke akker ligt in een van de deelnemende gemeentes: Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld* of De Wolden.
  • De bloemrijke akker blijft tot het volgende voorjaar staan, zo biedt deze in de herfst en winter een schuilplaats voor dieren.
  • De vergoeding voor het project is €450,- per 0,50 hectare inclusief 5 kilogram zaaizaad per halve hectare.

*Voor de gemeente Westerveld hanteren we een maximale oppervlakte van 0,25ha. Dit heeft te maken met het beschikbaar gestelde budget, op deze manier kunnen zoveel mogelijk grondeigenaren deelnemen.

(Extra) zaaizaad bestellen?

Wilt u meer inzaaien of zaaizaad bestellen? Dat kan! Stuur uw bestelling via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het bestelde zaaizaad wordt uitgeleverd na 20 april 2023. U ontvangt een factuur bij de levering van het zaaizaad. Het zaaizaad kost €17,55 inclusief btw (minimaal 1kg = 1.000 m2). Vermeld bij uw bestelling ook de locatie (x-y coördinaten), we zetten alle locaties waar de akkers liggen op een kaart!

Contact

Voor vragen kan u contact opnemen met Gerko Zinger (0592-201332 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Aanmeldformulier

 

Update: Gemeente Noordenveld, Coevorden, De Wolden, Westerveld en Tynaarlo zitten vol. Aanmelden voor deze gemeenten is niet meer mogelijk

Aanmelden bloemrijke akkers

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Invalid Input
Invalid Input

Deelnemende gemeenten: