Mijn BoerenNatuurINLOGGEN >>

Afgeronde projecten

De agrarisch ondernemer krijgt momenteel geen beloning voor goede prestaties op het gebied van biodiversiteit.

Biodiversiteit speelt steeds meer een rol in de beheersing van allerlei plagen. Door het creëren van een habitat waar natuurlijke vijanden voldoende voedsel en schuilgelegenheid hebben

Agrariërs zaaien akkerranden in met bloemen en grassen. Ze onderzoeken in studiegroepen het effect op natuurlijke plaagbeheersing, onkruid en waterkwaliteit.

Het project ‘Toekomstbestendige beheersing onkruid en aardappelopslag’ behelst het verkennen en demonstreren van mogelijkheden en maatregelen om onkruiden en aardappelopslag te beheersen

In het Nationaal Park Drentsche Aa worden twee landbouwprojecten over vergroting van biodiversiteit uitgevoerd onder de noemer Natuurinclusieve Landbouw (NIL). 

In akkerranden leven meer soorten aaltjes dan in het naastliggende perceel, concluderen onderzoekers van HLB. Opvallend is dat in akkerranden meer soorten aaltjes voor komen die andere aaltjes eten.

Met het project natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups is na het eerste jaar (2018) gebleken dat vogels, vooral de koolmezen, flink helpen bij de bestrijding.

Binnen het project ‘Toekomstbestendige beheersing onkruid en aardappelopslag’ is in 2020 een proef gestart met akkervarkens. 

Het Drentsche Aa-gebied bestaat uit bijna net zoveel landbouw als natuur. In 2021 is er een programma voor het leveren van een kwaliteitsimpuls van start gegaan, waar ook de landbouw zijn rol in speelt. 

De Proeftuin Natuurinclusieve Landbouw (NIL) geeft een praktische invulling aan de doelstelling van de provincie om een omslag naar meer biodiversiteit in de landbouw te bewerkstellingen via de

Volg ons!

Openingstijden

U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.