Mijn BoerenNatuur

Initiatieven elders

Initiatieven elders

Initiatieven elders

Via een enthousiaste bewoner uit de Broekstreek kwam begin 2020 de suggestie om een project te starten om de rups op natuurlijke wijze te proberen te bestrijden. Door een tiental vrijwilligers zijn er nestkastjes gemaakt en vervolgens zijn deze nog voor het broedseizoen zou beginnen opgehangen. De vrijwilligers hebben op dit moment zo’n 125 kasten geplaatst aan eiken in de Broekstreek. Ook andere bewoners van de Broekstreek zijn enthousiast geworden door dit initiatief en hebben zelf (door de vrijwilligers gemaakte) nestkasten op bomen geplaatst op en rondom hun erf. Het streven is om vóór het broedseizoen 2021 de gehele Broekstreek te voorzien van mezennestkasten.

Broekstreek (Amen, Ekehaar, Eldersloo, Eleveld en Geelbroek)

Persbericht dec. 2020

Broekstreek

De Agrarische Natuurvereniging de Broekstreek heeft in februari 2019 in totaal 200 nestkasten opgehangen om de mezenpopulatie te helpen. Daarnaast zijn er ook nog eens 20 vleermuiskasten opgehangen. In de tweede week van april zijn alle kasten gecontroleerd. Ruim 180 kasten waren toen in gebruik genomen door koolmezen en pimpelmezen.

Veendijk te Havelte

In Havelte zijn op nationale burendag (28 september) meer dan 40 nestkastjes gebouwd en er is aan omwonenden bloemenzaad uitgedeeld.

Odoorn

Op 1 maart 2019 hebben scholieren van OBS de Weiert in Odoorn 200 koolmees en pimpelmees nestkasten opgehangen. De eerste kast is opgehangen door burgemeester Jan Seton. De nestkasten zijn geschonken door Stichting Veldleeuwerik en de Boermarke Odoorn Klijndijk.

Initiatief

Heeft u een  project die u hier zou willen presenteren? Neemt u dan contact met ons op.