Nieuws

Uw erf toekomstbestendig met Schoon Erf, Schoon Water

Uw erf toekomstbestendig met Schoon Erf, Schoon Water

Uw erf op orde en voldoen aan de meest actuele wet- en regelgeving ten aanzien van erfafspoeling? Dat is wat het project Schoon Erf, Schoon Water Drentse Veenkoloniën u biedt. Dit unieke project voor akkerbouwers en loonwerkers levert u een aantal voordelen op:

  • U wordt groepsgewijs begeleid door een erfafspoelingsspecialist bij het opstellen van uw eigen erfplan.
  • U kunt hierbij samenwerken met andere akkerbouwers/loonwerkers en subsidie stapelen mocht dat beter uitkomen. U kunt 40% subsidie krijgen tot een maximum van € 14.000 wanneer u bovenwettelijke investeringen doet ter voorkoming van erfafspoeling (bijv. was-/spoel- of vulplaats).
  • U bent er zeker van dat u de juiste maatregelen neemt op uw erf om erfafspoeling te beperken/te voorkomen. De erfplannen worden afgestemd met het waterschap en de RUD .

Drie goede redenen om mee te doen. U kunt zich eenvoudig aanmelden via de website: www.schoonerfschoonwater.nl.

Wat kunt u verwachten als u meedoet?

Als u zich aanmeldt voor het project, wordt u uitgenodigd voor een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de huidige wet- en regelgeving rond erfafspoeling. Daarna maakt u met behulp van een adviseur een erfplan voor uw eigen erf. Samen kijkt u welke maatregelen nodig, mogelijk of wenselijk zijn om op uw erf de erfafspoeling te beperken of te voorkomen. Vaak kunt u met een aantal eenvoudige aanpassingen al veel bereiken en gaat het om relatief kleine investeringen. Uw plan wordt vervolgens beoordeeld door Waterschap Hunze en Aa’s en de RUD. Na goedkeuring kunt u aan de slag. Via uw eigen account op de website houdt u ons van de voortgang van de maatregelen op de hoogte en kunt u vervolgens subsidie aanvragen.

Erfscan

U kunt, voorafgaand aan uw definitieve aanmelding, via de website een erfscan doen. Deze eenvoudig werkende scan geeft in één oogopslag weer welke verbeteringen er voor uw erf nodig of wenselijk zijn. Deze informatie is en blijft overigens alleen voor u zichtbaar en wordt niet gedeeld.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem telefonisch contact met ons op via de helpdesk van het project: 088 – 888 66 55.

In SESW Drentse Veenkolonien werken Agrarische Natuur Drenthe, LTO Noord, Waterschap Hunze en Aa’s en de provincie Drenthe samen. Het project wordt uitgevoerd door Projecten LTO Noord en CLM.