Mijn BoerenNatuur

Uitvoering DAW-maatregelen

Uitvoering DAW-maatregelen in WDOD

Uitvoering DAW-maatregelen in WDOD

Nu verlengd! Voldoende schoon water wordt een steeds belangrijker maatschappelijk thema, op het boerenbedrijf, vanwege eisen aan waterkwaliteit (KRW). Donderdag 6 juli 2023 was er een bijeenkomst in Wapse over de voortzetting van het project tot 31 december 2024. De bijeenkomst bestond uit een terugblik op het project en werd er gepraat over de mogelijkheden voor zowel akkerbouwers als veehouders voor de komende tijd.

Benieuwd? Lees het hele artikel hier en kijk welke mogelijkheden er voor u tussen zitten. 

Presentaties van de avond:

  • Presentatie Weijnand Saathof (Agrarische Natuur Drenthe)
  • Presentatie Yvonne Gooijer (Centrum voor Landbouw en Milieu)

In het Drentse deel van waterschap Drents Overijsselse Delta worden verschillende maatregelen gesubsidieerd om te werken aan waterkwaliteit en -kwantiteit. De vrijwillige maatregelen richten zich op bufferstroken, gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, bedrijfswaterplannen, erfinrichting en water vasthouden. De subsidie is beschikbaar tot en met 31 december 2024.

Geïnteresseerd? Geef u vrijblijvend op via het onderstaande aanmeldformulier. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Weijnand Saathof (06-21275712) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vindt hier de beschikbare maatregelen per thema