Mijn BoerenNatuur

Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen

Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen

Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen

Agrariërs zaaien akkerranden in met bloemen en grassen. Ze onderzoeken in studiegroepen het effect op natuurlijke plaagbeheersing, onkruid en waterkwaliteit.

Schoner water door bloeiende akkerranden

Er komen minder gewasbeschermingsmiddelen in het water als er een bloeiende akkerrand tussen het gewas en een sloot ligt. De rand vormt een fysieke buffer tussen het gewas en de sloot. Daarnaast lokt de akkerrand nuttige insecten die plaaginsecten bestrijden. Zo zijn er minder gewasbeschermingsmiddelen nodig en haal je meer rendement uit je akkerrand (Lees hier meer over bloemrijke akkers). 

Kennis verzamelen en delen in studiegroepen

In studiegroepen onderzoeken agrariërs hun eigen akkerranden en delen die kennis met elkaar. Onderwerpen in de studiegroepen zijn: natuurlijke plaagbestrijding, waterkwaliteit en onkruidbeheersing. Een deskundige beantwoordt vragen. We verzamelen de kennis en delen die op onze website.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het project is onderdeel van het landelijke Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Het project wordt uitgevoerd door: Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen en Agrarische Natuur Drenthe. Het project wordt mogelijk gemaakt door: DAW, waterschap Hunze en Aa’s en provincie Drenthe.